Lamelgardin i stuen med gardin på siden

Lamelgardin til rektangulære vinduer

Lamelgardiner til små og store vinduesfacader

Lamelgardiner findes ikke længere kun i lægepraksisser. Takket være det store udvalg af stoffer har lamelgardiner også fundet vej ind i stuerne. Denne moderne solafskærmning har mange fordele, især ved store vinduesfronter.

Vores lamelgardiner til rektangulære vinduesfronter fås med en gennemgående skinne på op til 6 m bredde eller med en delt skinne på op til 12 m, hver med en maksimal højde på 5 m.

Disse mål gør det muligt at bruge lamelgardinet som rumdeler eller som en letvægtsskydedør til passager.

 • maks. bredde 12 m, maks. højde 5 m
 • Betjening med kæde/snor, fører-/drejestang, monokæde eller motor
 • Lamelbredde 127 mm, 89 mm eller 63,5 mm
 • Lamelparkering enten i venstre side, højre side, i midten eller delt
 • Montering i loftet eller på væggen

Hvilket lamelgardin skal det være?

3D-skitsetegning af lamelanlægsystemet V010

V010

Betjeningen sker ved hjælp af kæde/snøre, betjeningsstang, monobetjening eller motor og kan placeres til venstre eller højre. I den udtrukne tilstand kan lamelpakken være placeret til venstre, højre, i midten eller delt.
maks. bredde: 6 m, maks. højde: 5 m
fra 549 kr.
3D-skitsetegning af lamelsystemet V010 K

V010 K

Alle lameller betjenes med en kæde/snor enten til venstre eller højre (uden mærkbar forskel fra den gennemgående skinne). Lamelpakkerne befinder sig i den udtrukne tilstand henholdsvis til venstre og højre.
maks. bredde: 6 m, maks. højde: 5 m
fra 674 kr.
3D-skitsetegning af lamelsystemet V012

V012

To systemer af typen V010 med overlapning af lamellerne fra system til system. Overlapningen er placeret modsat betjeningssiden på afbøjningssiden. Betjeningssiden kan vælges separat for hvert system og er altid på ydersiden.
maks. bredde: 12 m, maks. højde: 5 m
fra 1.098 kr.

Lamelgardiner til store vinduesfacader

Lamelgardiner egner sig til forskellige anvendelsesområder. Afhængigt af den valgte lamel-stoftype får du en skærmblænding til skærmarbejdsstationer, privatlivsskærm til mere privatliv, varmebeskyttelse på varme sommerdage eller mørklægning til børne- og soveværelser.

Til farveindretning af din lamelgardin er der et bredt udvalg af lamelstoffer tilgængelige i lamelbredderne 127 mm, 89 mm og 63,5 mm.

Også når det kommer til funktionalitet, har du valget. Vores lamelgardiner i rektangulær form fås i tre varianter.

Lamelgardin med gennemgående skinne

Animation til at åbne og lukke et lamelgardin V010

Du kan få lamelgardinet med en gennemgående skinne med en maksimal bredde på 6 m og en maksimal højde på 5 m.

Lamelgardinens lameller er frit hængende og kan både drejes 180° og trækkes til eller fra. Det resulterende lamelpakke kan positioneres til venstre, højre, i midten eller delt. Betjeningen placeres efter dit ønske enten til venstre eller højre.

Lamelgardinens montering kan ske inde i nichen eller foran nichen. Skinnen fastgøres derefter til loftet eller væggen. En valgfri indbygningsprofil muliggør en skjult montering af lamelgardinskinnen.

Lamelgardin med delt skinne

Animation til åbning og lukning af lamelgardinet V010 K

Lamelgardinet med en midt delt skinne er velegnet til vinduesfacader op til 6  m bred og 5 m høj.

Styringen af lamellerne på begge skinner sker via en fælles betjening bestående af snørretræk og vendingkæde. Betjeningssiden kan placeres enten til venstre eller højre. Forbindelsesstykker sikrer en fejlfri betjening uden mærkbar forskel i forhold til den gennemgående skinne. Lamelpakkerne befinder sig i den udtrukne tilstand henholdsvis til venstre og højre.

Af tekniske årsager fås lamellerne i en bredde på enten 127 mm eller 89 mm.

Montering af lamelgardinet sker enten inde i eller foran nicheområdet ved at fastgøre skinnerne til loftet eller væggen. På grund af den midterste opdeling af skinnen og dermed mere håndterbare skinner, er monteringen selv af store anlæg nem at udføre. Transporten bliver også betydeligt lettere, hvilket resulterer i billigere forsendelsesomkostninger.

Animation til at åbne og lukke et xxl lamelgardin V012

Til større vinduesfacader op til 12 m bredde tilbyder vores XXL-lamelgardin en variant med delt skinne og separat betjening pr. skinne.

Dette indebærer at kombinere to lamelgardiner med en lameloverlappelse fra anlæg til anlæg. Overlappelsen placeres på den modsatte side af betjeningsiden på den ledende side.

Anlæggene betjenes individuelt, hvor betjeningerne altid er placeret udvendigt. Du vælger positionen for lamelpakken for hvert anlæg.

Lameller med forbindelseskæde

Lamellenvorhang mit Verbindungskette an einem bodentiefen Fenster

For at sikre, at dine lamelgardiner også gør en god figur når vinduet er åbent, er der indsat en bundvægt i bunden af hver lamel. En forbindelseskæde forbinder lamel til lamel og sikrer større stabilitet mellem lamellerne, f.eks. i blæsevejr.

Lameller uden forbindelseskæde

Lamellenvorhang ohne Verbindungskette als Raumteiler mit Katze

En anden meget dekorativ mulighed er lamelgardinet med indsvejsede bundvægte. Bundvægte er derfor ikke synlige, og der er ingen forbindelseskæde.

Lamelgardiner tjener ikke kun som solbeskyttelse, men er også ideelle som rumdelere til at opdele et stort rum i f.eks. et opholds- og soveområde. Lamellernes design uden kæde gør det muligt for dig og dine kæledyr at passere gennem lamellerne uden problemer.

Lameller med indsvejsede bundvægt fås i lamelbredder på 127 mm og 89 mm og op til en maksimal lamellængde på 450 cm

Lamelgardin med farveskift

Forskellige farvede lameller i ét system

I stuer ønsker man af og til at skabe et særligt blikfang. Muligheden for farveskift af lamellerne understøtter dig i dette.

Op til tre forskellige stoffarver fra en kollektion kan kombineres i et anlæg. Du vælger først grundfarven. Ved valg af den anden farve bestemmer du også, om halvdelen, en tredjedel eller et fast antal lameller skal fremstilles med denne farve. Med de sidste to muligheder kan du også angive en ekstra farve.

Da du selv kan klikke lamellerne ind i skinnens holdere, har du adgang til alle kombinationsmuligheder med forskelligfarvede lameller.

Betjeningsvarianter af det rektangulære lamelgardin

Udover stoffet og størrelsen på lamelgardinet kan du også konfigurere betjeningen, som din lamelgardin skal have. Du har valget mellem den klassiske betjening med kæde og snor, betjening med betjeningsstang, monobetjening, hvor både vendingen og åbningen og lukningen af lamellerne sker med en kæde, eller den bekvemme motorbetjening.

Kæde/Snor

Lamelgardin: Betjeningsvariant kæde/snor

Lamellerne drejes op til 180° ved hjælp af en kuglekæde, mens hele gardinet åbnes og lukkes (flyttes) ved hjælp af en snor.

Betjeningen kan placeres enten til venstre eller højre.

Betjeningsstang

Lamelgardin: Betjeningsvariant betjeningsstang

Ved betjening med en betjenings­stang sker 180°-vendingen af lamellerne ved at dreje stangen, og gardinets bevægelse styres ved at trække i betjeningsstangen.

Betjeningen kan placeres enten til venstre eller højre.

Monobetjening

Lamelgardin: Betjeningsvariant monobetjening

Ved monobetjening drejes lamellerne 180°, og hele gardinet bevæges ved hjælp af en endeløs kæde.

Betjeningen kan placeres enten til venstre eller højre.

Motorbetjening

Lamelgardin: Motoriseret betjeningsvariant

IQ-motoren sikrer en behagelig betjening. Udover den velkendte procedure og en 180°-vending af gardinet er IQ-motoren udstyret med en dekorativ position og en stop-funktion. Dekorativ position drejer lamellerne til 150° og bevæger derefter hele gardinet. Med stop-funktionen stopper lamelgardinet ved åbning og lukning på dette justerbare punkt. Efter et andet klik bevæger gardinet sig derefter til den endelige position.

En overbelastningsdetektering giver maksimal sikkerhed. Ved at vælge varianten med integreret RTS-radiomodtager er kompatibiliteten med Somfy optimeret.

Position af lamelpakken

Hvis lamellerne trækkes sammen og parkeres til venstre, højre, i midten eller opdelt, så at sige, kaldes de lameller, der skubbes sammen, for en lamelpakke. Størrelsen på lamelpakken afhænger af antallet af lameller og lamelbredden. Jo smallere lamellerne er, jo flere lameller skal der monteres i lamelgardinet, og jo større er lamelpakken.

Afhængigt af hvor lamelgardinet skal monteres, er der forskellige positioner for lamelpakken. Du kan også vælge denne position, når du konfigurerer dit lamelgardin.

Lamelgardin: Lamellenpaket i midten eller opdelt

Ved brede vinduesfacader bliver lamellepakken tilsvarende stor. Derfor er en opdelt parkeringsposition med halvdelen af lamellerne til venstre og højre en god mulighed her. En positionering af lamellepakken i midten er også mulig.

Montagevarianter

Så alsidige som anvendelsesområderne for lamellgardinerne er, så alsidige er også monteringsmulighederne. Udover montering i loftet eller på væggen, er der også mulighed for montering ved hjælp af et indbygningsprofil.

Dimensioneringen af lamellgardinet afhænger, ud over monteringsmetoden, også af, om det skal monteres i eller på lysningen.

Standardvægovstanden W bestemmes af den halve lamelbredde plus 10 - 15 mm (ved opmåling til skinnens midte). Afstanden mellem lamellgardinet og fremspringende dele, såsom vindues- eller dørhåndtag, bør være 10 - 15 mm.

Ved opmåling af lamelgardinet i højden anbefaler vi at trække 10 mm fra, hvis det måles til vindueskarmen. Ved opmåling til gulvet skal du planlægge en frihøjde på ca. 1 cm ved glatte gulve og ca. 3 cm ved højloftede og "skæve" gulve.

Montering i loftet

Lamelgardin: Montering i loftet

Lamelgardinet monteres som standard med specielle holdere i loftet. En montering i vinduesnichen er også muligt med disse holdere uden problemer.

Lamelgardin: Hurtigmonteringsclip

Til montering på nedhængte lofter er der hurtigmonteringsclips tilgængelige, som nemt kan fastgøres til den eksisterende tværbærer uden at bore. Forudsætningen for dette er, at tværbærerne er T-profiler med en tykkelse på 24 til 26 mm.

Vægmontering

Lamelgardin: Vægmontering

Til montering på væggen leveres lamelgardinet med vægbeslag med justerbare afstandsmål. Disse fås i 3 varianter, så en vægafstand (W) fra 6 til 20,4 cm kan realiseres.

Montering ved hjælp af indbygningsprofil

Lamelgardin: Montering ved hjælp af indbygningsprofil

Indbygningsprofilen (farve hvid) tillader en skjult montering af lamelgardinsskinnen. Hertil fastgøres gardinskinnen i indbygningsprofilen ved hjælp af holdeklemmer. Der er ekstra loftbeslag og endekapper tilgængelige til indbygningsprofilen.

Hvorfor sundiscount?
 • Kvalitet fra Tyskland
 • Individuelle løsninger efter mål
 • Kæmpe stofudvalg
 • Hurtig levering
 • Topprodukter til fair priser
 • Bæredygtighed i fokus